19 / 05 / 2024

Depremin ağır hasar verdiği kentlerde 6 ay yeterli bulunmadı! Kredi ödemeleri için süre uzamalı

Depremin ağır hasar verdiği kentlerde 6 ay yeterli bulunmadı! Kredi ödemeleri için süre uzamalı

Kahramanmaraş merkezli bölge illerini etkileyen 2 büyük depremde vatandaşların banka kredilerinin 6 ay ertelenmesi kararı alınmıştı. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, 6 aylık sürenin yetersiz olduğunu söyledi.



Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş merkezli iki depremin, merkezin yanı sıra ilçelerde de büyük yıkıma yol açtığını hatırlattı. Başkan Buluntu, şehre yeterli miktarda gıda geldiğini ancak barınmayla ilgili sorun olduğunu, çadır ve konteynır gerektiğini dile getirdi. Şehirde yakıt, doğalgaz ve elektrik sorununun sürdüğünü kaydeden Buluntu şöyle dedi: “Ciddi manada göçük altında insanlarımız var. Sanayi tesislerimizde hasarlar var, insanlar işlerini yakınlarını kaybetti, ailelerini, akrabalarını kaybetti.” “Esnafından sanayicisine ciddi manada da finansal desteğe ihtiyacımız var” diyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, uzun süreli ertelemenin şart olduğunu ifade etti.

 Depremin ağır hasar verdiği kentlerde 6 ay yeterli bulunmadı! Kredi ödemeleri için süre uzamalı

Ağır depremin yaşandığı şehirlerde yapılacak tüm ödemelerin uzun süreli ertelenmesinin şart olduğunu anlatan Buluntu, “Banka kredilerinin 6 ay ertelenmesi yeterli değil. 6 ayda insanlar normal hayatına dönemez, sürenin çok daha uzun olması gerekir” dedi. “Göçüklerde tüm evraklar kayboldu, insanlar kayboldu, binalar çöktü, herkesin hafızası sıfır” diyen Başkan Buluntu, depremde merkez Kahramanmaraş olduğu için, ilçelerin de dâhil çok ciddi hasar ve can kaybı gördüğünü kaydetti. Enkaz altında olanların olduğunu belirten Buluntu, tablonun vahametine dikkat çekti.

Şehir değiştiren depremzedeler için önemli açıklama!

Herkesi ilgilendiriyor! Deprem bağışını fırsat bilen dolandırıcılık amaçlı siteler belli oldu!

Basit eylemler hayatınızı kurtarabilir! Depremde bunlara aman dikkat!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön