15 / 05 / 2024

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatının başladığını söyledi.



YATAY MİMARİ

Hürriyet'te yer alan habere göre, depremin ağır hasar verdiği bölgelerde 11 şehirde toplamda 11 ayrı master plan çalışmaları hazırlandığını dile getiren Bakan Murat Kurum yapılan master plan çalışmaları çerçevesinde Türkiye’nin en ileri gelen mimarlarıyla beraber ortak bir çalışma yürütüldüğünü kaydederek, akademisyenler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler, mimar, mühendislerin görüşleri alınarak yeni yerleşim yerlerine uygun alanların belirlendiğini söyledi.

Depremin vurduğu 11 şehirde 132 bin konutun inşaatı başladı!

Bakan Murat Kurum, açıklamasında yeni yapılacak olan afet konutları için yer tespiti yapılırken, deprem nedeniyle oluşan kırıklar dâhil olmak üzere zeminin her türlü ayrıntılarıyla beraber mikro bölgeleme ve ayrıntılı jeolojik etüt raporları hazırlandığını söyledi. Ayrıca Bakan Murat Kurum açıklamasında "Afet konutları en doğru en sağlam temel olarak görülen radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle, yöresel mimariye uygun inşa edilecek. Yeni binalar zemin artı 3-4 katı geçmeyecek.” diye konuştu.
 


Geri Dön