09 / 05 / 2024

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?



NEREYE BAŞVURMAK GEREK?

Yapılan açıklamalara göre,  ‘Afetzede Barınma ve Taşınma Desteği’ adıyla geçen yardım, Kahramanmaraş depremlerinden sonra afetten etkilenen vatandaşların ve yakınlarının gündeminin ilk sıralarında yerini aldı.  Evlerinin hasarlı olduğunun tespiti yapılan kiracı ve evsahibi depremzedelere bu kapsamda barınma yardımı ödemesi yapılacak. Bundan yararlanmak isteyen vatandaşların, bulundukları ilin valiliğine başvuru yapmaları yeterli oluyor. Yapılan incelemeler sonucunda yardım almaya hak kazanan vatandaşlara hem taşınma hem de kira yardımı ödenecek.

Depremzede vatandaşların bu yardımı almak için ikamet adresleri neredeyse o ilin valilikleri tarafından kimlik paylaşım sistemi ve tapu sorgulamaları tamamlanacak. Bu vatandaşların konutları deprem kaynaklı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından acil yıktırılacak, yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak belirlendiyse,  12 ay süresince yardım ödenecek.

KAÇ TL KİRA YARDIMI ÖDENECEK?

Durumu Bakanlıkça tespit edilmiş olan afetzede vatandaşlardan kiracı olanlara 3 bin TL, ev sahibi olanlara ise 5 bin TL kira yardımı ödenecek.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının incelemeleri sonucu, afet bölgesinde bulunan evlerinin hasarlı olduğu resmi olarak belgelenen kiracılar ve ev sahipleri başvurularını, e-Devlet kanalıyla ve AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranını kullanarak gerçekleştirebilecek.

AFAD'dan yapılan açıklamada,  konuya ilişkin, “Depremden etkilenen bölgelerde konutu @csbgovtr tarafından hasarlı olduğu tespit olunan ev sahibi veya kiracı vatandaşlarımıza yönelik Afetzede Barınma Desteği başvuruları e-devlet kapısı üzerinden başlamıştır.  Hatalı başvuru yapılması durumunda, İPTAL butonuna basılarak yeniden başvuru yapılabilmektedir” denildi.

Hanımlar, bu destek ödemesi sadece size özel! Devlet 4.000 TL’yi doğrudan hesabınıza yatırıyor!

QNB Finansbank’tan emekliye rekor promosyon! Başvuran 9.200 TL’yi cebine koyuyor!

Halkbank kesenin ağzını EYT’liler için açtı! 100 bin TL’ye kadar çekme imkânı!


Geri Dön