01 / 05 / 2024

Depremzedelere yardım etmek artık lüks mü? Kargo fiyatlarındaki yükseliş nedenleriyle inceleniyor!

Depremzedelere yardım etmek artık lüks mü? Kargo fiyatlarındaki yükseliş nedenleriyle inceleniyor!

Taşıma maliyetleri arttı. Ücretler daha da yükseldi.  Bu maliyetlerin artışı kargo ücretlerine yansıdır. Ardı ardına yapılan zamlar artık ürün gönderimlerini zorlaştırdı. İşte kargo fiyatlarındaki son durum ve zammın nedenleri haberin devamında yer alıyor...



Türkiye'de 6 Şubat'taki büyük depremden bu yana, vatandaşlar depremzedelere destek olmaya devam ediyor. Ancak son zamanlardaki kargo fiyatlarındaki artış, yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmak isteyenleri zor durumda bırakıyor. 10 kilogramlık bir paket göndermenin maliyeti şimdi daha da yüksek. 

Kargo ücretlerinde artış

Yaklaşık 7 buçuk ay önce Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde hissedilen depremin yaraları henüz tam anlamıyla sarılmış değil. Bölgedeki vatandaşların ihtiyaçları sürerken, bu durumu gören diğer vatandaşlar da destek olabilmek adına seferber oluyorlar. Ancak, bu desteklerin doğrudan depremzedelere ulaşması, kargo firmalarının katkısıyla mümkün hale geliyor. 

Son dönemdeki ekonomik sıkıntılar ve enflasyonun etkisiyle kargo firmaları fiyatlarını yükseltti. Özellikle ağır ve büyük eşyaların kargo maliyetleri, pek çok kişi için artık önemli bir mali yük haline geldi. 10 kilograma kadar olan bir kargonun ücreti, birçok kişi için ciddi bir harcamayı ifade ediyor.

 Depremzedelere yardım etmek artık lüks mü? Kargo fiyatlarındaki yükseliş nedenleriyle inceleniyor!

Kargo fiyatlarının artışı yardımseverleri de zor durumda bırakıyor

PTT'nin son dönemde kargo ücretlerine getirdiği zamlar insanların depremzedelere yardım göndermesini etkiliyor. 8 kg'luk bir kargonun şehirlerarası gönderim maliyeti 160 lira civarında 10 kg için ise bu tutar 200 lira seviyelerine ulaşıyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan birçok kişi için bu yüksek fiyatlar, yardım malzemelerini deprem bölgesine iletmenin önünde büyük bir engel oluşturuyor.

Berrin Fethullahoğlu gibi öğrencilere kitap ve kırtasiye yardımında bulunmak istiyor. Ancak kargo ücretlerindeki yükselme, bu iyilik hareketini mali açıdan zorlaştırıyor. PTT'nin önceden sağlamış olduğu öğrenci kitap gönderimi indirimi de son buldu.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Lideri Hikmet Çinçin, depremzedelere ulaşan yardımların temelinde lojistik süreçlerin yattığına dikkat çekiyor. Ancak kargo maliyetlerinin yüksek olması, birçok kişiyi bu konuda tereddüte düşürüyor. Çinçin'e göre, PTT'nin bu tür insani yardım gönderimlerinde vatandaşlara belirli bir indirim ya da muafiyet sunması önemli

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

Kargo devi iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı

MNG Kargo'nun hisselerinin tamamı yabancı bir şirkete satıldı!


Geri Dön