09 / 05 / 2024

Dev banka iflasını açıkladı

Dev banka iflasını açıkladı

Silikon Vadisi’nin en önemli bankalarından Silicon Valley Bank iflas etti. . SVB, ABD’deki tüm girişim destekli girişimlerin yarısına ait nakit paraya ev sahipliği yapmaktaydı. İşte tüm detaylar...



ABD’NİN 16’NCI BANKASIYDI
Banka, varlıkları dikkate alındığında ABD’nin büyük bankaları arasında 16’ncı sırada yer alıyordu. SVB’nin iflası ABD ve Avrupa’da hisse senedi piyasasını olumsuz etkilerken, bankacılık hisselerinde genel olarak düşüşe neden oldu. ABD’de SVB ile ilgili gelişmelerin bankacılık sektörüne ilişkin endişeleri artırmasıyla pay piyasalarında negatif seyir izlendi. New York borsası, Silikon Vadisi Bankasının (SVB) iflasının ardından haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi 340 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,07 azalışla 31.909,64 puana düştü. S&P 500 endeksi yüzde 1,44 azalarak 3.861,73 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,76 kayıpla 11.138,89 puana indi.

CEO 3.6 MİLYON DOLARLIK HİSSE SATMIŞ
Silikon Vadisi Bankası İcra Kurulu Başkanı Greg Becker, şirketin başarısızlığına yol açan büyük zararlarını açıklamasından iki haftadan kısa bir süre önce bir ticaret planı kapsamında 3,6 milyon dolarlık şirket hissesi sattı. Düzenleyici belgelere göre, 27 Şubat’ta 12.451 hissenin satışı, Becker’in ana şirket SVB Financial Group’taki hisseleri bir yıldan fazla bir süredir ilk kez satmasıydı. 26 Ocak’ta hisseleri satmasına izin veren planı sundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön