06 / 05 / 2024

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Asgari ücretle ilgili tespit komisyonunun toplanmasına yaklaşık 3 hafta kaldı. Yeni asgari ücretle ilgili tahminler havada uçuşurken uluslararası finans kuruluşu da tahminde bulunanlar listesine eklendi.  



Asgari ücrete zam konusu uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. İşveren sendikaları, işçi sendikaları, sosyal güvenlik uzmanları, ekonomistler pek çok kesimden asgari ücretin ne kadar olacağına dair tahminler yapıldı. Hatta bazı kesimler asgari ücretin artışı konusunda ikiye bölünürken bir kesim, asgari ücret zammının Haziran ayında yapılan artışa eklenecek şekilde resmi olarak açıklanan enflasyon rakamına tamamlanacağını savunurken bir kesim ise asgari ücretin sokağın enflasyonuna denk olacak şekilde artırılarak seçim öncesi kesenin ağzının açılacağını savunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön