18 / 05 / 2024

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Asgari ücretle ilgili tespit komisyonunun toplanmasına yaklaşık 3 hafta kaldı. Yeni asgari ücretle ilgili tahminler havada uçuşurken uluslararası finans kuruluşu da tahminde bulunanlar listesine eklendi.  



Son olarak Türkiye'deki asgari ücret zam oranıyla ilgili yeni bir tahmin de ABD'li finans kuruluşu Morgan Stanley'den geldi. ABD merkezli çok uluslu yatırım ve finansal hizmetler kuruluşu Morgan Stanley tarafından hazırlanan Türkiye raporunda,  milyonlarca kişinin dört gözle beklediği asgari ücret zammının ocak ayında yüzde 60 artmasının beklendiği kaydediliyor.

Yeni asgari ücreti Erdoğan açıklayacak

Asgari ücret komisyonun toplamasından önce  6 Aralık 2022 tarihinde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Kurulu düzenlenecek. Ardından da Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Aralık ayı boyunca komisyon dört toplantı düzenleyecek ve son toplantı sonrasında alınan zam kararı tespit edilecek. Yeni asgari ücret ise geçen yıl olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

"Yeni asgari ücret 8 bin 800 TL olacak"

Uluslararası finans kuruluşu Morgan Stanley'in Türkiye ile ilgili hazırladığı raporda artan enflasyonu baskılamak için, ocak ayında asgari ücrete yüzde 60 zam yapılması öngörüsü yer aldı. Asgari ücret şu an 5 bin 500 TL. Asgari ücrete yüzde 60 zam yapılması durumunda bu rakam 8 bin 800 TL olacak. Ancak Asgari ücretin 10 bin liranın üzerine çıkacağı beklentisini dillendirenler de var. Bazı ekonomistler ise asgari ücretin 7 bin 500 lira civarında kalacağını tahmin ediyor. Yeni asgari ücret memur zammından, emekli maaşlarına hatta özel sektördeki maaşlara kadar pek çok rakamda da belirleyici rol oynayacak.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmadan önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek üzere araştırma başlatacağı belirtilmişti. (Diken)

Asgari ücrette tarih ve detaylar netleşti! İşte masadaki oran

Asgari ücrette milyonları ilgilendiren büyük tehlike!

Asgari ücrette yeni dönem geliyor! Yılda iki kez zam yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön