02 / 05 / 2024

Devlete 5 ayda 1 milyar liralık zarar

Devlete 5 ayda 1 milyar liralık zarar

Sahte fatura düzenleyen ve 1 milyar liralık kamu zararına neden olan 39 bayi ve bu bayilerden sahte fatura kullanan mükelleflere Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini yürüten Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi'nce operasyon yapıldı.



Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi tarafından akaryakıt ve buna bağlı vergi kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle Bakanlık koordinesinde akaryakıt ve akaryakıta bağlı vergi kaçakçılığını ve buna bağlı kamu zararına engel olmak, haksız rekabetin önüne geçmek yasalara uygun çalışan işletmelerin haklarını korumak amacıyla, Bakanlık ekiplerince, 13 farklı akaryakıt dağıtım şirketi ve bunlarla bağlantılı çok sayıda bayinin usulsüzlükleri ortaya konuldu. İlgili kurumlar nezdinde detaylı olarak araştırılan bu şirketler ve bayilerin mükellefiyetleri sonlandırıldı, lisansları iptal edildi.

Giderlerini olduğundan çok daha yüksek göstererek devlete ödenmesi gereken vergilerini düşürmek isteyen mükelleflere fatura temininde artış gözlenmesi ardından buna yönelik faaliyet yürüten bayiler Özel Ekip tarafından mercek altına alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön