28 / 04 / 2024

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devlet, sağlıktan eğitime, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda engelli vatandaşların toplumsal hayata etkin ve tam katımı ile bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek oluyor.



Ağır silikozis hastalarının aylığı bin 819 Türk lirasından 2 bin 382 Türk lirasına yükseldi.

En az yüzde 40 oranında engeli bulunan 18 yaşın altındaki çocuğu olan yoksul ailelere yapılan aylık ödemeler de 661 Türk lirasından 865 Türk lirasına çıktı.

GELİR ŞARTI BİN 416 TÜRK LİRASI 

Bu maaşın alınabilmesi için de gelir şartı aranıyor. Yani engelli aylığı alacak olan vatandaşın yaşadığı hanedeki kişi başına düşen ortalama aylık gelirin, asgari ücretin aylık net tutarının 1/3’ünden (2022 yılı için bin 416 Türk lirası) az olması şartı aranıyor. 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Gelir şartına uymanın dışında SGK’den bir gelir ya da aylık hakkından faydalanmayan, nafaka bağlanmamış, uzun vadeli sigorta kollarına tabi olacak şekilde çalışmayan, işe girmekte güçlük çeken engelliler bu haktan faydalanabiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön