29 / 04 / 2024

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Devlet, sağlıktan eğitime, ekonomiden sosyal hayata kadar her alanda engelli vatandaşların toplumsal hayata etkin ve tam katımı ile bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için destek oluyor.



ENGELLİ AYLIĞI NASIL BAĞLANIR? 

Şartlara uyanların maaş alabilmesi için ikametgâhının yer aldığı il/ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na bir dilekçe ve kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı ile başvuru yapmaları gerekiyor. 

Devletten karşılıksız 1298 TL maaş! Şartları taşıyanların başvuru yapması yeterli… 

Engelli maaşı için başvuruda sağlık kurulu raporu şartı isteniyor. 20 Şubat 2020 tarihinden sonra sağlık kurulu raporları elektronik olarak temin edildiği için bu tarihin ardından düzenlenen raporlar da talep edilmiyor. Başvuru yapanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ‘başvuru alındı’ belgesi veriliyor. 

Engelli aylıkları için yapılan başvurular en geç 1 ay içerisinde sonuçlanıyor.

Çalışan, çalışmayan, kadın, erkek herkesi ilgilendiriyor! Maaşlar değişti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön