28 / 04 / 2024

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Devre tatil satın aldım. Ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu cevapladı.



Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Bir şirketten devre tatil satın aldım. Satış bedelinin tamamını ödedim ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Avukatım kanalı ile dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Buraya bir başka şirket sahip olmuş. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu yanıtladı.

Bir şirketten devre tatil satın aldım. Satış bedelinin tamamını ödedim ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Avukatım kanalı ile dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Buraya bir başka şirket sahip olmuş. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz? l M.K.

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Okuyucularıma zaman zaman devre mülk, devre tatil konularında açıklama yapıyorum. Devre tatil için bir benzetme yapıyorum; devre tatil bir nevi otel rezervasyonu gibidir. Her yılın belli döneminde bir hafta gidilip tatil yapılacak yerdir. Bu yere malik olunmaz. Malik müşteriye devre tatil satan şirkettir, müşteri ise gidip bir hafta bu yeri kullanır ve ayrılır. Pek çok görünen aldatmaca, vatandaşa 'devre mülk satıyoruz’ diye devre tatil satışıdır.

Vatandaşın ikinci olarak aldatıldığı hususlardan biri de okuyucumun başına gelendir. Bir çok ihtilafta bu durumla karşılaştık, devre tatil satışı yapıldı, vatandaş tatil dönemi geldiğinde tatil köyüne gitti ama içeri alınmadı. Yanıt, ‘buranın maliki değişti, sözleşmeye taraf değiliz’ şeklinde oldu. Bu nedenle devre tatil alacak kimselerin, satıcı şirket hakkında iyi bir araştırma yapması önerildi. Şimdi okuyucumun durumu bu, karşılarında ikinci bir şirket var.

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

İkinci şirket iki durumda olabilir. Birincisi, okuyucuma satış yapan şirket unvan değiştirmiş olabilir ki bu halde borçları yeni unvanlı şirket için devam eder. İkincisi, tatil köyü el değiştirmiş, yepyeni bir şirket bu yeri satın almış görünmektedir. Bu halde işler zordur.

Ancak okuyucum avukatlarının dava açtığını ve davayı kazandıklarını ifade ediyor. Kazanılan davanın her ne kadar içeriğini bilmiyorsam da satışı yapan şirket aleyhine bir karar temin edilmişse, bu şirket sorumludur. Bir tazminat gerekiyorsa, onlardan tahsil edilecektir. Kazanılan davanın başka hükümleri varsa, elbette bunların infazı da talep edilecektir.

 

Devre tatil ve devre mülk aynı şey mi?


Geri Dön