12 / 05 / 2024

Devre tatillerde hangi sorunlar yaşanır

Devre tatillerde hangi sorunlar yaşanır

Posta yazarı Tamer Heper 'Devre tatil satın aldım. Ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu cevapladı.

Devre tatillerde tapu verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir firmayla devremülk almak için anlaştığını söyleyen okuyucu, aradan 1 yıl geçmesine rağmen tapularını alamadıklarını belirtti. Okuyucu, tapularını almak için nasıl bir girişimde bulunmaları gerektiğini sordu.

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Devre tatil satın aldım. Ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu cevapladı.

Devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Devre mülk hakkı, devre tatil sözleşmeleri ile karıştırılan bir sınırlı mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, devremülk hakkı hangi gayrimenkullerde kurulabilir?

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi?

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Soma faciası nedeniyle Ankara Alışveriş Festivali 'ni erteleme kararı almıştı...

Kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kira hukukunda kiracının tahliye edilebilmesi için bazı şartların oluşmuş olması gerekiyor. Bu kapsamda kiracının fesih hakkı da bulunuyor. Peki, kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Tapuda hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu gayrimenkule ait tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. Peki, tapuda hangi işlemler yapılır? İşte tapuda yapılabilen işlemler...

Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Veraset ve intikal vergisi mükellefinin öncelikle beyanname vermesi akabinde ödeme yapması gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir? Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Haziran ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi verginin ödenmesi gerektiğine ilişkin olarak vergi takvimi yayımlıyor. Peki 2014 yılı Haziran ayında hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi 2014..

Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir?

İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenecek çevre temizlik vergisi nereye yatırılır? Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte Çevre temizlik vergisi ödeme yeri ve zamanı...

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak?

Mall Of İstanbul AVM'de hangi mağazalar yer alacak sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. 148 bin 840 metrekare kiralanabilir alana sahip olan Mall Of İstanbul AVM kapılarını bugün açtı....

İmar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

22 Mayıs 2014 tarihinde (bugün) 29007 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliğinde yapılan bir değişiklik ile bir maddenin yürürlük tarihi ertelendi. Peki imar yönetmeliğinde hangi madde ertelendi?

Kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Kiracı kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti davası hangi mahkemede açılır?

Devre tatillerde hangi sorunlar yaşanır Haberi

Devre tatillerde hangi sorunlar yaşanır

Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Bir şirketten devre tatil satın aldım. Satış bedelinin tamamını ödedim ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Avukatım kanalı ile dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Buraya bir başka şirket sahip olmuş. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz?' sorusunu yanıtladı.

Bir şirketten devre tatil satın aldım. Satış bedelinin tamamını ödedim ancak yıllık aidat bedellerini ödemedim. Hakkımda icra takibi yaptılar. Avukatım kanalı ile dava açtım ve davayı kazandık. Takip yaptık ama gördük ki artık karşımızda satın aldığımız şirket yok. Buraya bir başka şirket sahip olmuş. Bu durumda biz alacağımızı nasıl geri temin edeceğiz? l M.K.

Okuyucularıma zaman zaman devre mülk, devre...