29 / 04 / 2024

Devremülk yatırımı!

Devremülk yatırımı!

Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor...




Devremülk yatırımı!


Yatırım amaçlı alınan altın, dolar, euro her zaman istenen kazancı sağlamıyor. Devremülk yatırımı ise değer kaybetmiyor hatta her zaman prim yapıyor. Hem devremülklerin kiralama ve geri alım garatisi de bulunuyor. Devremülk yatırımı nın diğer yatırımlardan farkı paranızı daha kısa sürede amorti etmesi olarak biliniyor. Devremülk yatırımı yapan alıcılar tatil, kira, satış ve miras gibi avantajları da bulunuyor. Devremülk yatırımı na sayısal olarak aşağıdaki gibi örnek vermemiz mümkündür:


Yatırımını daire olarak düşünenler için :

Bulunduğunuz şehirde en işlek yerde yada normal bir yerde ortalama bir daire fiyatı 100 bin liradır. Kiraya vermeniz durumunda aylık kira ücreti alınan dairenin fiyatı bulunduğu yere göre 300 ve 600 lira arası değişir. Daireye yapılan yatırımın kiraya verilmesi ile paranız ortalama 12 -15 senede amorti edilir.


Yatırımını devremülk olarak düşünenler için :

Daireye yapılan yatırım ile kıyaslanınca paranız 3-5 sene arasında amorti edilir. 100 bin liraya alınan daireden sadece aylık bir kira bedeli alınıyor. Devremülkte ise 100 bin lira değerinde ortalama 10 hisse sahibi olarak tüm hisselerinizin kirası alınıyor. Devremülk hisseli bir gayrimenkuldür. Hisseli gayrimenkullerin kira getirisine önceden net bir rakam verilemez. 



Devremülk nasıl kiralanır?
Tapulu devremülk nedir?
Devremülk sözleşmesi nasıl feshedilir?
Devremülk riskleri!




Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön