17 / 05 / 2024

Dicle Edaş abonelerine iki yeni hizmet sunuyor!

Dicle Edaş abonelerine iki yeni hizmet sunuyor!

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle Edaş), Batman İl Müdürlüğü'ne bağlı elektrik dağıtım şebekesinde sağlıklı elektrik enerjisi sunmak ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla abonelere yönelik iki uygulama başlattı....



Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle Edaş), Batman İl Müdürlüğü'ne bağlı elektrik dağıtım şebekesinde sağlıklı elektrik enerjisi sunmak ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla abonelere yönelik iki uygulama başlattı. Dicle Edaş, abonelerden sorunlu sayacı, tesisatı olan veya şüphelenen vatandaşların tesisat ve sayaçlarını yeniliyor. 


Konuyla ilgili yapılan açıklamada, il müdürlüğüne dilekçe ile başvurularda, önceki kullanıcılar tarafından sayacında oynama olduğunu düşünenler ve sayacından şüphe duyan abonelerin sorunlarının ortadan kalkacağı duyuruldu. Kampanyadan faydalanacak abonelere hukuki işlem uygulanmayacağını belirten Dicle Edaş, "Abonelerden sayaç değişim ücreti alınmayacaktır. Kampanyadan sadece alçak gerilim (AG) enerji alan aboneler yararlanabilecektir. Bu abonelerin 31 Aralık 2013 tarihine kadar müracaat etmeleri, mevcut borçlarını ödemeleri, abonelik bilgilerini güncellemeleri, fiili kullanıcılar ise aboneyi kendi adlarına almaları gerekmektedir." dedi.


ABONELERİN SAYAÇ, PANO VE ANA HATLARI ÜCRETSİZ YENİLENİYOR


Abonelerin tesisatlarını yenileyen Dicle Edaş, pilot çalışma olarak müstakil ve 2 kata kadar olan yapılarda sayaç, pano ve ana kolon hattından oluşan tesisatı tamamıyla yeniliyor. Bu çalışmalar esnasında aboneye herhangi bir maddi külfet yansıtmadan tesisatı yenilediğini açıklayan Dicle Edaş, sayaç ve tesisatın uygunsuz olması, müdahaleli olması halinde de herhangi bir cezai işlem yapmadan, beyaz bir sayfa açmak niyeti ile çalışmaları tamamladıklarını belirtti. 


Bu çalışmayı, müdürlüğün sorumluluğunda bulunan tüm ilçe ve köylerde de başlatıldığını belirten Dicle Edaş, açıklamasında şunları duyurdu: "Böylelikle abone sayaçlarının düzenli bir şekilde okunabilmesi, vatandaşlarımızın sayaç okuma ve sayaç kontrollerinde rahatsız olmamaları sağlanacaktır. Bu uygulama gelişmiş tüm şehirlerde yaygın olarak uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu uygulamadan memnun kaldıkları gözlenmiştir."


Zaman 


Geri Dön