30 / 04 / 2024

Dikkat çeken yazı! Yeni bir vergi ve imar affı mı gelecek?

Dikkat çeken yazı! Yeni bir vergi ve imar affı mı gelecek?

Eski Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, 2 bin liraya kadar olan icralık fatura borçlarının ilgili şirketlerin vergilerinden düşülmesi, kredi yurtlar kurumu borçlarının faizlerinin silinmesi gibi düzenlenmelerin öncül bonuslar olduğunu asıl büyük balıkların sonraki torbalarda olacağını söyledi.



Eski Gelirler Genel Müdürü ve Dünya Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu, Meclisin'in açılmasıyla daha önce basına yansıyan düzenlemelerin torba kanunla yasalaşacağını belirterek seçim yatırımı olan bu düzenlemelerden sonra çok daha büyük düzenlemelerin söz konusu olabileceğini ve bunları takip etmek gerektiğini söyledi. Saygılıoğlu Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı köşe yazısında bugüne kadar iktidarı açıkladığı düzenlemelerin çerez niteliğinde olduğunu asıl büyük balığın yeni gelecek torba düzenlemelerde yer alacağını söyledi.

Şirketlere bir zorunluluk getirilmiyor

Meclis'ten geçirilecek ilk düzenlemeler arasında 15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki alacakların da tasfiyesinin bulunduğunu kaydeden Saygılıoğlu, "GSM kuruluşları, doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketleri, asıl alacak ve ferilerinin 2 bin liranın altında olan kısımlarını sildikleri takdirde doğrudan doğruya değersiz alacak yazacaklar, vergiden indirilecekler" ifadesini kullandı. Saygılıoğlu, söz konusu GSM kuruluşları, doğal gaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin isterlerse bu yolu seçeceklerini bu alacaklarının 'değersiz alacak' haline getirmesi zorunluluğu bulunmadığını belirtti. Saygılıoğlu, "Vatandaşın 2 bin liranın altındaki borç asıllarının ve ferilerinin otomatik olarak silinmesi söz konusu değil" uyarısında bulundu.

"Bunlar öncül bonuslar"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön