26 / 07 / 2024

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan milyonlarca kişiyi alakadar eden karar açıklandı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


"ÖDENEN MAAŞLAR FAİZLE GERİ ALINIYOR"

Hikayeler farklı olsa da  oyunlar oldukça benzer. Bazı kişiler "sahte sigortalılığa" girerek emekli oluyor. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu tek tek tespit ediyor. Örneğin 5 yılda 500 bine yakın sahte sigorta üzerinden emekli olan vatandaş yakayı ele verdi.. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "Gerçekten o iş yerinde fiili olarak çalışmadığı anlaşıldığı takdirde 10 yıllık sigortalılığı ve dolayısıyla emekliliği iptal ediliyor" diye konuştu ve "Bu durumda ödenen maaşlar faiziyle birlikte geri alınıyor" dedi. Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem sigortalı kişi hem de işveren hakkında yasal süreç başlatılıyor. Ödenmiş olan maaş, yasal faizi ve gecikme faiziyle birlikte emekli olan kişiden geri alınıyor."

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da ulaşım bu saatlerde tamamen ücretsiz olacak!.

Çalışanlar dikkat! Yıllık izinlerle ilgili flaş karar!

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön