27 / 04 / 2024

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Tatiller, okula hazırlık, ev ihtiyaçları, ek masraflar derken kredi kartı harcamalarının yoğun olduğu, limitlerin sonuna kadar tüketildiği bir zamandan geçiyoruz.



Harcamaların yoğun olduğu bu zamanlarda bankaların sunduğu ‘ek taksit’ veya ‘taksit erteleme’ gibi seçenekler ekstreye yansıyacak olan borcu biraz olsun düşürüyor, borcu ödeyememe riskini en aza indiriyor.

7 AYDA BİR SENELİK HARCAMA YAPILMIŞ!

Kredi kartı kullanımı günden güne artmaya devam ediyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre; 92 milyon kredi kartıyla, Ocak-Temmuz döneminde 1 trilyon 365 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bu tutarın 2021 yılının tamamında yapılan kartlı alışverişlere eşit olduğu öğrenildi.  Yani 7 ayda 1 senelik harcama yapılmış durumda. Nakit avans çekimiyle ocak-temmuz dönemindeki kart kullanımı 1.5 trilyonun üzerine çıkıyor

ÖDENMEYENLER BORÇLAR NEDENİYLE YASAL TAKİP BAŞLIYOR!

Her ihtiyaçta imdada yetişen kartlar sonucu ekstreler de önceki dönemlere göre artmaya devam ediyor. Fakat gelirler aynı oranda artmayınca ödemelerle ilgili sıkıntılar baş gösteriyor. Bazen asgari ödeme tutarının bile ödenemediği durumlar söz konusu oluyor. Ödenmeyen borç sebebiyle kart bir zaman sonra kullanıma kapatılıyor. Ardından da yasal takip başlıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön