09 / 05 / 2024

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Tatiller, okula hazırlık, ev ihtiyaçları, ek masraflar derken kredi kartı harcamalarının yoğun olduğu, limitlerin sonuna kadar tüketildiği bir zamandan geçiyoruz.



EK TAKSİT YADA TAKSİT ERTELEME...

Bu olumsuz koşullarla karşı karşıya kalmamak için ödemede zorlanılan zamanlardan yapılan yüklü bir harcama ertelenebilir veya taksit sayısı artırabilir. Bankalar, sektörlere göre hesap kesim tarihiyle sınırlı olmak üzere o ayki peşin veya taksitli harcamaların bazıları için ek taksit seçeneği sunuyor. Artırılan taksitlerle ödemeler daha uzun vadede yapılacağından aylık yüklü ödemelerden kaçınılmış oluyor. Bu da bütçeyi az da olsa rahatlatıyor.

TAKSİT YÜKSELTMENİN FAİZ MALİYETİ UTULMAMALI!

Fakat taksit artırmanın da bir faiz maliyeti oluyor. Bireysel kredi kartlarıyla yapılan ek taksit işlemleri nedeniyle bankalar akdi faiz alıyor. Taksitli harcamalar için aylık yüzde 1.73 akdi faiz oranıyla 1 ile 12 ay arasında dilediğiniz sayıda taksit ekleme seçeneğinden yararlanılabiliyor.  Eğer yapılan harcama 50 TL ve üzerindeyse ek taksit yapılabiliyor. Sadece gıda, alkollü içecekler ve akaryakıt gibi ürünlerin alımında taksit uygulanmıyor.

Muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte güncel en düşük ve en yüksek muhtarlık maaş fiyatları...

Ehliyet alacaklar dikkat! İşte 2022 yılı fiyat listesi

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön