30 / 04 / 2024

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Kasım ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonuna çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada işçi, memur ve emekli maaşlarının artacağını açıkladı. Bu arada asgari ücret 7500 lira olacağı iddia edildi. İşt



2023 yılının yeni asgari ücreti kaç TL olacak? Milyonlarca çalışan bu sorunun cevabını merakla bekliyor.  İddia ise asgari ücretin 7500 lira olacağı yönünde. Peki bu iddia doğru mu? Asgari ücret 7500 TL olur mu? İşte detaylar...

MASADA HANGİ FORMÜLLER VAR?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, CNN Türk canlı yayına bağlanarak şu açıklamalarda bulundu: "Pek çok formül var fakat esas olan formül aralık ayı enflasyon rakamlarıdır. Dolayısıyla yaklaşık olarak baktığımızda 2022’nin ikinci 6 aylık döneminde enflasyonun hala bir önceki 6 aylık döneme göre farkını koruduğu ortadadır. Ancak önümüzdeki dönemde hükümetten farklı adımlar gelirse enflasyonun aşağı düşebilir.

‘YÜZDE 15-20 ARASI ENFLASYON FARKI OLUŞABİLİR’

Yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir enflasyon farkının oluşacağı tahmininde bulunabiliriz. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme şartı gereği 2023 yılının birinci 6 aylık döneminde yüzde 8’lik farkları belli bunun üzerine enflasyon farkı eklenmiş olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön