16 / 05 / 2024

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Kasım ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonuna çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada işçi, memur ve emekli maaşlarının artacağını açıkladı. Bu arada asgari ücret 7500 lira olacağı iddia edildi. İşt



ASGARİ ÜCRET İÇİN 3 FORMÜL!

Masada birincisi toplu sözleşme şartları, ikincisi enflasyon rakamları, üçüncüsü Sayın Cumhurbaşkanının vereceği karar doğrultusunda artışlarla birlikte asgari ücretin hangi rakamlara çıkacağını göreceğiz. Ü. tane formül olarak değerlendirmek gerekir.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALIDIR?

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada açlık sınırının 6 bin 680 TL civarında olduğu açıklandı. Yani 7 bin ile 7 bin 500 lira arasında olma ihtimali çok fazla. Şu an 5 bin 500 lira olan asgari ücrette yüzde 10-20 seviyelerinde artış meydana geldiğinde 7 bin lira seviyelerine gelecek.

Enflasyon rakamlarının üzerinde ek bir artışla açlık sınırının üzerine çıkarılması söz konusu haline gelecek. Yani 7 bin lira ile 7 bin 500 lira arasına bir rakam olması muhtemel olacak.

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı

Motorine bir gün arayla ikinci zam!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön