16 / 05 / 2024

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Kasım ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonuna çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada işçi, memur ve emekli maaşlarının artacağını açıkladı. Bu arada asgari ücret 7500 lira olacağı iddia edildi. İşt



‘İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞLARINDA YÜZDE 20 ARTIŞ ÖNGÖRÜLÜYOR’

İşçi ve Bağkur emeklileri ise 2022 yılının ikinci 6 aylık dönemine ilişkin olarak gerçekleşecek olan enflasyon farkını alacak bunun yüzde 20 olduğunu varsayarsak işçi ve Bağkur emeklilerine yüzde 20 seviyesinde bir yükseliş olacağı tahmin ediliyor.

‘İLAVE BİR ZAM UYGULANABİLİR’

Gerek asgari ücretliler olsun gerekse memur ve memur emeklileri ile alakalı olsun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmada farklı bir senaryonun ortaya çıkabileceği enflasyonun üzerinde bir zamla daha rahatlatıcı bir uygulamanın devreye sokulacağı açığa çıkmış durumdadır. Enflasyon rakamı 16-17 seviyelerinde gerçekleşmiş olsa bile yapılacak olan zammın bu rakamın üzerinde olacağını, sayın Cumhurbaşkanının kasım-aralık ayında toplanacak olan asgari ücret tespit komisyonunun vereceği karar üzerinde ek bir zammın uygulanacağını söyleyebiliriz."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön