03 / 05 / 2024

Dış ticaret açığı 5 ayda 56 milyar doları aştı!

Dış ticaret açığı 5 ayda 56 milyar doları aştı!

Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Mayıs ayında dış ticaret açığı 12,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 5 ayında ise dış ticaret açığı 56,1 milyar dolara yükseldi.



MAYIS’TA ÜLKE PROFİLİ DEĞİŞMEDİ

Türkiye’nin ihracat yaptığı ülke profillerinde mayıs ayı itibariyle bir farklılık yaşanmadı. Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler sırasıyla; 1 milyar 810 milyon dolar ile Almanya, Amerika Birleşik Ddevletleri 1 milyar 307 milyon dolar ve İngiltere 1 milyar 51 milyon dolar oldu. İhracat yaptığımız ülkeler içerisinde en çok paya sahip ilk 10 ülkenin toplam ihracat içerisindeki payı yüzde 47,5 olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında en fazla ithalat yaptığımız ülkeler arasında Rusya Federasyonu ilk sıraya yerleşti. 4 milyar 575 milyon dolarla en fazla ürün aldığımız Rusya’yı, 4 milyar 347 milyon dolar ile Çin takip ederken, Almanya 2 milyar 672 milyon dolar ile üçüncü sırada yer aldı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön