10 / 05 / 2024

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı 2023! Diyanet İşleri 4 bin 538 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı 2023! Diyanet İşleri 4 bin 538 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin 538 personel alınacak. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımına dair merak edilen detaylar!



DİYANET İŞLERİ 4 BİN 538 PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan özel ve genel başvuru şartlarını yerine getirenler, bizzat kendileri başvurularını 26 Mayıs ile 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru işlemleri internet üzerinden sağlanıyorken, adayların herhangi bir kuruma giderek bizzat belge teslim etmesine gerek yoktur. Sınav süreçleri ile ilgili yapılacak duyurular “sinav.diyanet.gov.tr” adresinden açıklanacaktır.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvuru işlemleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetim Sistemi ile gerçekleştirilecek. Adaylar “sinav.diyanet.gov.tr” internet adresine giriş yapılıp, e-Devlet giriş seçeneği ile T.C. kimlik numarası ve şifresi ile başvurularını gerçekleştirilir. Müracaatların sona ermesinden hemen sonra adayların başvuru bilgilerinde hangi sebeple olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacak.

Başvuru işlemlerinin doğru, hatasız bir şekilde ve duyuruda belirtilenlere göre uygun olarak yapılmasından dolayı adayların kendileri sorumlu tutulacaktır. Adaylar, başvuru ekranındaki ilgili bölüme 1000 karakteri aşmayacak şekilde öz geçmişlerini yazmalıdırlar.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIM KADROSU!

Diyanet İşlerinden yayımlanan ilana göre alım yapılacak personeller Dini Yüksek İhtisas, Dini İhtisas ve Eğitim Merkezleri ile birlikte Kur’an Kursları ve Kur’an Kursu Yurt ve Pansiyonlarında görev alacaklar. Başvuruları olumlu sonuçlanan adaylar KPSS puanları göz önüne alınarak sınavlara davet edilecektir. Sınavlarda başarılı olan adayların yerleştirmeleri gerçekleştirilecek. 853 erkek temizlik personelinin yanında, 235 kadın aşçı alımı ve aynı şekilde 444 erkek aşçı, 1118 kadın temizlik personeli alımı ile 51 erkek şoför ile beraber 746 kadın güvenlik görevlisi ve 1091 erkek koruma ve aynı şekilde güvenlik görevlisi alınacak.


Geri Dön