29 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 3 fuar birden açıldı!

Diyarbakır'da 3 fuar birden açıldı!

Diyarbakır'da eş zamanlı 3 fuar açıldı. Ahşap İşleme, Üretim Makineleri, Mobilya Yan Sanayii başlıklarındaki fuarların açılışı Vali Mustafa Toprak yaptı



Diyarbakır'da TÜYAP'ın organize ettiği "Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı", "Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı" ile "Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı" başladı. Vali Mustafa Toprak, TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde eş zamanlı olarak düzenlenen fuarların açılış töreninde yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da yılın ilk fuar organizasyonunda aynı anda 3 fuarın başladığını belirterek, fuarlarda sektörlere ait son teknoloji ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Ekonomik gelişmenin en önemli hedeflerinden birinin üretim olduğunu, sergilenen ürünlerin bu hedefin gerçekleşmesini sağlayacağını bildiren Toprak, Diyarbakır'ın son yıllarda kalkınma alt yapısı konusunda önemli gelişmeler kaydettiğini anlattı.

Bir kaç yıl içerisinde yapılan önemli yatırımları yeterli bulmadıklarını, daha fazlasının yapılması gerektiğini vurgulayan Toprak, şöyle konuştu: "Ülkemizin dışında olumsuzluklar yaşandığında ülkemizin kadrini daha iyi anlıyoruz, beraberliği daha iyi özümsememiz gerektiğini daha iyi anlıyoruz, barışı, kıymeti, yürekten sevmenin ve sevilmenin önemini bir kez daha iyi anlıyoruz. Onunu için onun da alt yapısını hep birlikte kuruyoruz ve kurmamız gerektiğine inanıyorum. Bu gibi faaliyetler barış projeleridir. İnsanların mutlu olup, sosyal yaşam düzeyinin yükselmesi ve gelecekten yana endişesinin olmaması da bu faaliyetlere bağlıdır. Bu faaliyetler, insanlarımızın ön yargılarının yıkılmasına, birbirimizi daha iyi anlamamız ve tanımamıza katkı sunuyor. Bu nedenle Diyarbakır'da çok daha fazla fuar düzenlenmeli, yurt içi ve yurt dışından daha çok katılımcı gelmelidir."

Toprak, yatırımcıların, istihdam oluşması, insanın mutlu olması, gelecekten endişe duymaması ve çalışanların ailelerini daha iyi geçindirmesi için çaba gösterdiğini dile getirerek, "Türkiye'nin önü oldukça açık. Çünkü bizim üreten, ürettiğini pazarlayan, bilgi birikimini ve teknolojiyi çok iyi kullanabilen gençlerimiz artık yetişiyor. Hem girişimcilerimiz hem de yeni yetişen nesil daha iyi gelecek vaad ediyor" dedi.

TÜYAP Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise Diyarbakır'da organize ettikleri fuarlara firmaların büyük ilgi gösterdiğini, 3 fuara dünyanın önde gelen firmalarının da aralarında bulunduğu toplam 135 firmanın katıldığını söyledi. 4 gün sürecek fuarlara 25 bini aşkın ziyaretçi beklediklerini bildiren Ersözlü, "Diyarbakır'da geçen yıl boyunca düzenlediğimiz fuarlara 250 bin ziyaretçi gelmişti. Bu yıl düzenleyeceğimiz 12 fuara ise 300 bin aşkın ziyaretçi bekliyoruz. Fuarlara illerimizden gelenlerin dışında, Irak ve İran'dan çok sayıda işadamı da ziyaret edecek" dedi.

Daha sonra Vali Toprak, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Diyadin Gezer ile Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl fuarların açılışını yaparak, bir süre sergilenen ürünleri incelediler. Fuarlar, 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında saat 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Dünya


Geri Dön