09 / 05 / 2024

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır'da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Diyarbakır’da çöken Işık Apartmanı'nda 42, Yoldaş Apartmanı'nda 61, Hisami Apartmanı'nda ise 101 vatandaş hayatını kaybetti. 2019 yılında imar barışından faydalanmak için başvurulan üç binada inceleme yapıldı. İşte ayrıntılar...



Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; binaların eski Refah Partili Belediye Başkanı Ahmet Bilgin döneminde o dönem yürürlükte olan imar mevzuatına aykırı şekilde inşa edilmesi sebebiyle, Bağlar İlçesi Tapu Müdürlüğü kayıtlarında da, binaların arsa paylı göründüğü, standartlara uygun inşa edilmediği için tapuların kat irtifakı veya kat mülkiyetli olmayıp, arsa paylı olduğu ortaya çıktı. 

Yani binaların dikili olduğu yerde resmi kayıtlara göre aslında bina değil, boş arsa ya da susuz tarla olduğu belirtildi. Tamamen çöken Işık Apartmanı’nda 42, Yoldaş Apartmanı’nda 61, Hisami Apartmanı'nda da 101 vatandaş hayatını kaybetti. 

Diyarbakır da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

Bağlar İlçesindeki E Tipi Cezaevi üst köşesindeki Direkhane kavşağında çöken 8 katlı Hisami Apartmanı’na ilişkin dikkat çeken bir detay da ortaya çıktı. Buna göre; 2019'da çıkarılan imar affından faydalanmak için bina sakinlerinin bir araya geldikleri ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulundukları belirlendi. 

Binada oturan kat maliklerinin önemli bir kısmının kendilerinden “Affa” karşılık talep edilen ruhsat ve diğer işlem bedellerini ödeyebilecek mali durumları olmadığına dikkat çekildi ve sakinlerin talep edilen parayı son başvuru gününe kadar yatıramadıkları için af kapsamına alınmadıkları ileri sürüldü. Bu şekilde; kaçak, kolonları güçsüz, imara aykırı ruhsatı olmayan binada yaşadıkları aktarıldı. 

Diyarbakır da çöken 4 bina imar kanununa aykırı inşa edilmiş! 

24 Haziran 2018 tarihindeki genel seçimin hemen öncesinde 6 Haziran’da televizyonlarda yayımlanan reklamlarla “İmar Barışı” ismi altında altında çıkarılan yasa ile imara aykırı, ruhsatsız ya da ruhsat eklerine aykırı olan yapılar kayıtlı hale geldi. 

Bakanlık şok eden rakamı duyurdu! İşte yıkılan ve ağır hasarlı bina sayısı!

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Binanız sağlam mı değil mi? Bunu nasıl ve kaç paraya öğreneceksiniz? Hemen bakın!

Deprem kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Taşınma ve kira yardımı kaç lira? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?


Geri Dön