12 / 05 / 2024

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 



Yakında başlanacak yıkım çalışmasıyla birlikte kalan 877 binanın yıkımı için de itiraz sürecinden sonra ihaleye çıkılacak.

İhale işlemlerinin tamamlanmasından sonra toplam 1277 ağır hasarlı binanın yıkım çalışmalarının 3 ayda bitirilmesi amaçlanıyor. 

Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Abdullah Çiftçi, deprem sebebiyle şehirde  6 binanın yıkıldığını, 411 kişinin yaşamını yitirdiğini, 250 kişinin de enkazdan kurtarıldığını dile getirdi. 

Diyarbakır daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Depremin ilk anından itibaren Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşlarıyla depremzedelerin mağduriyetinin giderilmesi için yoğun çalışma içine girdiklerine vurgu yapan Abdullah Çiftçi, depremde yıkılan ve acil yıkılacak binaların hafriyatının kısa sürede kaldırıldığının da altını çizdi. 

Hafriyatın düzenli şekilde döküm sahasına taşındığına vurgu yapan Çiftçi, ayrıştırma işlemlerinden sonra bulunan malzemelerin hak sahiplerine teslim edildiğini anımsattı. 

Ardından ağır hasarlı yapıların yıkım sürecini başlattıklarına dikkat çeken Çiftçi, "Kent merkezinde yıkılması gereken ağır hasarlı 1277 binamız var. İtirazsız, itiraz gelmeyen 400 binanın yıkımını çok kısa sürede tamamlayacağız. Kalan binalarla ilgili de hukuki kesinleşmeler, ilanlar gerçekleştikten sonra ihaleyle yıkım süreçlerine başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Diyarbakır daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Merkezdeki tüm ilçelerde gelecek hafta içinde başlamayı ve en geç 3 ay içerisinde yıkımı tamamlamayı planladıklarını vurgulayan Abdullah Çiftçi, Merkez 4 ilçenin haricindeki ilçelerde kaymakamların başkanlığında oluşturulacak komisyonlar ile ağır hasar gören yapıların yıkım işlemlerinin gerçekleştirileceğini vurguladı. 

Çiftçi, hedeflerinin bu süreci en hızlı şekilde tamamlamak olduğuna dikkat çekti. 

Depremin ilk anından itibaren vatandaşların barınmalarıyla ilgili bir sorunla karşı karşıya kalamadıklarını dile getiren Çiftçi, ilk iki hafta içinde Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer paydaşlarla yaklaşık 210 bin vatandaşın barınma ve yemek ihtiyaçlarını giderdiklerine dikkat çekti. 

Diyarbakır daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Hasar tespitinin ardından konutu ağır ve orta hasarlı olan vatandaşları talep etmeleri durumunda yurt ve konteyner kente yerleştirdiklerine dikkat çeken Çiftçi, açıklamasında "Şu anda 5 bin civarında vatandaşımız yurtlarda ikamet etmeye devam ediyor. Yine 2 bin civarında vatandaşımız konteyner kentte misafir ediliyor. Bütün ihtiyaçları karşılanarak misafir ediliyor. Diyarbakır'da gerek konteyner gerek yurtlarda barınma talep eden bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçları karşılandı" ifadelerine yer verdi. 

Çiftçi, açıklamasını Diyarbakır'da depremden kaynaklı barınma sorunu olmadığının altını çizerek tamamladı. 

Tapusunu kaybedenler aman dikkat! Hepinizin başına gelebilir! Hemen acil önleminizi alın!

Buğday fiyatı 13 lira mı olacak? Çiftçiler dikkat! Buğday alım fiyatı ne zaman açıklanacak? 

Seçim öncesi piyasalar kritik virajda! Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!


Geri Dön