28 / 04 / 2024

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 741'incisi düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nde konuştu.

KARADENİZ GAZI TÜRKİYE İLE BULUŞUYOR

Dönmez, “Gurur duyduğumuz sondaj filomuzun sayesinde Karadeniz'de tam 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfine imza attık" diyen Bakan Dönmez, şunları söyledi:

"Denizden 170 kilometre açıktaki bu keşfimiz tarihimize rekorlarla adını yazdırdı. Şimdi bu gazı vatandaşlarla buluşturmak için hummalı bir çalışma içindeyiz. Bütün hedefimiz yerli gazımızı 2023'ün ilk çeyreğinde evlerimizde kullanabilmek.

 Şu an hem denizde hem de karada operasyonlar sorunsuz bir şekilde ilerliyor. İnşallah gelecek yıl Türkiye Karadeniz gazıyla buluşmuş olacak. ‘Bulduk, tamam artık, aramayı bitirelim, bu bize yeter’ demedik ve Hakkımız olan ‘ister Karadeniz'de ister Akdeniz'de, nerede olursa olsun gider alırız’ dedik.

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön