13 / 05 / 2024

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller Avrupa'da doğalgaz fiyatlarının bin metreküp başına 4000 doları geçebileceğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...



Gazprom’un bu sene itibarıyla 288,1 milyar metreküp doğalgaz ürettiğine dikkat çeken Miller, “Bunun 154,7 milyar metreküpü iç pazara temin edilirken, 82,2 milyar metreküpü Bağımsız Devletler Topluluğu dışı ülkelere sevk edildi” ifadelerini kullandı. 

Sözcü'de yer alan habere göre; dış pazara yönelik ihracatın düştüğüne vurgu yapan Miller, konuyla ilgili olarak “Dış pazarlara yönelik gaz arzındaki düşüşe rağmen, hesaplamalarımız, Gazprom’un mali sonuçlarının, 2022 gelirimizin 2021’den önemli ölçüde daha yüksek olacağını gösteriyor" şeklinde konuştu. 

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor! 

Miller, doğalgaz pazarlarında önemli değişikliklerin yaşandığının altını çizdi ve bunun nedenlerinin, Batılı düzenleyicilerin hatalı kararları ve yaptırım politikaları olduğunu aktardı. 

Avrupa’daki doğalgaz fiyatlarında bir “ralli” yaşandığına da dikkatleri çeken Miller, doğalgaz fiyatının düzenli bir şekilde bin metreküpte 3000 dolar bandının üzerinde seyrettiğini dile getirdi ve "Sonbahar ve kış döneminin zirvesinde (Avrupa) doğalgaz fiyatları bin metreküpte 4000 doları aşabilir" ifadelerini kullandı. 

Doğalgaz fiyatları o rakamı aşacak! Duyan inanamadı! Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor! 

Miller, Asya’nın da sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) temini konusunda Avrupa ile rekabet içerisinde olduğunu da dile getirerek, Asya’da mevsimsel etkilerin de fiyatlarda baskı uyguladığının altını çizdi. 

Avrupa’nın iklim konusundaki gündeminin de rafa kalktığını aktaran Miller, Avrupa’da kömür ve benzin tüketiminin keskin bir şekilde arttığının görüldüğüne, yakacak odun talebindeki artışın da dikkat çektiğine vurgu yaptı. "Herkes yakacak odun stoklamaya karar verdi. Kimse çevre gündemini düşünmüyor. Herkes önümüzdeki kışı nasıl geçireceğini düşünüyor" diyen Miller,  Rusya’nın Çin’e yönelik doğalgaz sevkiyatlarının da yılın 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 yükselidiğini dile getirdi. 

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Halk faturalarını ödemekte zorlanırken enerji şirketleri kar etmeye devam ediyor

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön