02 / 05 / 2024

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

BOTAŞ'ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlama sonra tarife değişikliği yapmasının faturası, bu durumun sürmesi durumunda vatandaşı etkileyecek. Kesintinin 10 günden uzun sürmesi durumunda beyaz eşyadan otomobile kadar yeni zamların geleceği öngörülüyor.



NE ZAMAN BİTECEK, NET BİR TARİH İSTENİYOR

Sanayicilerden alınan bilgilere göre, BOTAŞ’ın dünkü kesintisinin ardından henüz hiçbir fabrikada ya da tesiste üretimin durması gibi bir olumsuzluk olmadı. Sanayicinin endişeli bekleyişinin sebebi, bu durumun 10 gün ile sınırlı kalmaması ve uzaması. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, konuyla ilgili değerlendirmesinde “Bu kesinti hiç beklemediğimiz bir konuydu. Üretim devam ediyor ama bu yarın ya da ertesi gün durmayacağı anlamına gelmez” şeklinde konuştu. 

Yorgancılar, bir an önce bu problemin çözülmesinin gerekli olduğuna ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kesintisinin tam olarak ne kadar süreceğine ilişkin net bir açıklama yapılmasının gerektiğine dikkat çekti. 

Doğalgaz kısıtlamasıyla yeni zamlar kapıda! Beyaz eşyadan otomobile...

‘CAM VE SERAMİK 10 GÜN DEĞİL, 10 DK BİLE DURAMAZ’

“10 günlük denildi ama henüz net bir bilgi yok. Cam ve seramik gibi alanlarda değil 10 gün, 10 dakika bile üretimin durması söz konusu olamaz” diye konuşan Yorgancılar, “Çünkü fabrikalardaki bir cam ya da seramik fırını, bakım ihtiyacı olduğu zaman bile ‘sıcak bakım’ denilen, yani fırın çalışırken bakıma sokulan işlemlerden geçiyor. Bu fırınlar hiç kapatılmadan çalıştığı için sanayiciye olumsuzluğun ne kadar süreceğinin net bir şekilde açıklanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Yorgancılar, “Eğer mevcut olumsuzluk 10 gün sürecekse tedbir alınır, fazla da bir maliyet artışına yol açmaz. Ancak bir aya sarkacaksa o zaman işler değişir, ciddi maliyet artışlarına mahkum ediliriz” dedi. 

BOTAŞ’ın tarife değişikliğiyle ilgili ise Yorgancılar, “Tamamen bir kesintiye gidilmektense tarife değişikliği makul bir yöntem olarak karşılıyorum. Ancak yine ne kadar süreceği sorunu karşımıza çıkıyor. Süre konusunda net bir açıklama yapılmalı” diye konuştu. 

Toplamda 201 bin 296 ton altın çıkarıldı! Bu altınlar nerede?

BOTAŞ'tan tarife değişikliği: Zam oranı arttı!

Merkez Bankası, Türk vatandaşlığı için getirilen dövizi satın almaya başlıyor!

Altın bu inanılmaz seviyelere ulaşacak!

Emeklinin maaşı katlanıyor! 3 gün içinde hesaplarda!

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Bitcoin neden değer kaybediyor? 

Emlakta 2022 nasıl geçecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön