Ekonomi

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!İhtiyacı olan hanelere başvuru yaptıkları takdirde verilen yardımlardır

Doğalgaz yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. İhtiyacı olan hanelere başvuru yaptıkları takdirde verilen yardımlardır. Peki Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte haberin ayrıntıları…

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğal gaz desteğinden faydalanmak isteyen kişiler e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuruda bulunabiliyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya alınan destek çerçevesinde daha önce 330 bin haneye yardımda bulunuldu.

E-DEVLETTEN DOĞALGAZ YARDIMI NASIL YAPILIR?

Doğal gaz yardım başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını yollayabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI NEREYE YATACAK?

Doğal gaz ödemelerinin nasıl yapılacağına dair ödemenin hak sahibinin PTT kartına yatırılacağı duyuruldu. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlık tarafından hayata geçirilen “Doğalgaz Tüketim Desteği” programından yararlanmak için;

· T.C. vatandaşı olmak gerekmektedir,

· e-Devlet Kapısı üzerinden başvuruda bulunulması gerektedir,

· Doğal gaz arzı sağlanan yerde ikamet etmek,

· İkamet adresinde doğal gaz aboneliği bulunması gerekmektedir,

Doğalgaz fatura yardımı ödemelerinden faydalanmak için hak sahibi olmanız gerekir. Destek programında hane sahiplerine 900 TL ile 2500 TL aralığında destek yardımları yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek paketi için e- devletten başvuru gerçekleştirilebilir.

DOĞALGAZ YARDIMI BİR SEFERLİK Mİ?

Doğal gaz destek ödemeleri yılda iki kez yapılmaktadır. İki kez olarak gerçekleştirilen bu desteğin ilk ödemesi mart ve nisan ayında gerçekleşmektedir.

2023 ŞUBAT AYI DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Doğalgaz desteği ödemeleri başvurusu onaylanan hanelere yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan doğalgaz yardımı Şubat ayı ödemelerine dair henüz net bir tarih verilmedi. Doğalgaz yardımı ödemeleri araştırma ekranı üzerinden aylıkların yatıp yatmadığı kontrol edilebilir.

EKPSS sonuçları 2023! Engelli personel alımı ne zaman? EKPSS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanır?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Hayat üçgeni ne demek?