16 / 05 / 2024

Doğalgazda devrim gibi bir dönem başlıyor! Acilen göz atın!

Doğalgazda devrim gibi bir dönem başlıyor! Acilen göz atın!

Rekabetçi piyasa oluşturulması amacıyla doğalgaz ithalatına hem BOTAŞ hem özel sektör için serbestlik getirmeyi amaçlayan kanun teklifi meclise sunuldu.



OSB’LERDE SANAYİ YATIRIMLARININ HIZLANMASI AMACI

Diğer taraftan, organize sanayi bölgeleri (OSB) ve enerji alanına yönelik düzenlemeleri içeren 24 maddelik yasa teklifiyle, OSB’lerde yapılacak sanayi yatırımlarının hızlandırılması için öncelikle OSB planlama, kuruluş ve kamulaştırma süreçlerinin hızlandırılması planlanıyor.

‘Yeşil OSB’ tanımı yapılarak yeşil dönüşümü hızlandırmak için belirlenen kriterler kapsamında yeşil OSB’lerin Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından sertifikalandırılması ve yeşil OSB kriterlerini sağlamak amacıyla OSB’Ier tarafından hazırlanan projelere kredi verilebilmesi konusunda düzenleme yapılıyor.

Doğalgazda devrim gibi bir dönem başlıyor! Acilen göz atın!

OSB’nin kuruluşunda yer alacak kurum ve kuruluşların çerçevesinin genişletilmesi ile kurumsal ve finansal olarak daha güçlü OSB’lerin kurulması amaçlanıyor.

OSB’lerin kuruluş sırasındaki kaynak ihtiyaçlarını giderebilmesi amacıyla ön tahsis uygulaması düzenleniyor. OSB’lerde parsel tahsis ve satışlarının şeffaflık ilkesi ve ikincil mevzuatta belirlenecek usul ve esaslara göre yapılması düşünülüyor.

Aynı zamanda, OSB içinde bulunan boş parsellerin üretime kazandırılması ve beraberindeki sanayi yapılarının bulunduğu alanların, OSB ilan edilerek, planlı duruma getirilmesi hedefleniyor.

700 bin işçinin başına talih kuşu kondu! Bakan Bilgin resmen müjdeyi verdi!

Aile Bakanlığı tarafından yapılan tüm ödemelere zam geldi! Acil bakın!

Hangi EYT’li, ne kadar tazminat alacak? Kıdem tazminatı tavan tutarı ne kadar oldu?


Geri Dön