Ekonomi

Doğalgazda yeni dönem başlıyor! 81 ilde faturalara köklü değişiklik geliyor...

81 ilde uygulanan bedava doğalgaz uygulaması sona erdi. Fakat hükümet kaynaklarına göre faturalarda yeni dönemin başlayacağı kaydedildi. Doğalgaz faturalarında köklü değişiklik yapılacağı kaydedildi.

Geçim sıkıntısı çeken milyonlarca vatandaş bir de faturalarla boğuşuyor. Yaklaşık 1 yıldır uygulanan ücretsiz doğalgaz uygulamasının da bitmesinin ardından faturalar artacak. Yaz aylarında faturalardaki artışı hissetmeyecek olan dar gelirli, kış aylarının başlaması ile yüksek faturalarla karşı karşıya kalacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük 4,5 milyon metreküp gaz üretildiğini ve bunun 1,8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabileceğini duyurmuştu. Doğalgaz desteği ile ilgili çalışmalar yürütülüyor.

GELİRE GÖRE DOĞALGAZ FİYATLAMASI

Yapılan çalışmalar arasında hükümetin önümüzdeki günlerde yerli gaz üretiminin vatandaşın cebine yansıması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatma kararı bulunuyor.

aydinlik.com.tr'de yer alan habere göre; Çalışmada dar gelirli vatandaşa ucuz doğalgaz sağlanması ele alınırken, gelire göre doğalgaz fiyatlaması yapılması masaya bulunuyor. Böylece her haneye farkı fatura tarifesi uygulanmış olacak.

10 BİN TL PARA CEZASI VAR

1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülmüş veya bu dönemde son muayenesi yapılmış doğalgaz sayaçlarının kullanıcıları, 2025 yılına kadar sayaçlarını değiştirmeli ve il müdürlüklerine bildirimde bulunmalıdır. Bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen kullanıcılar, 10 bin TL'ye kadar para cezasıyla karşılaşacak. Öte yandan, eksik veya hatalı bildirim yapan kullanıcılar da idari yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Doğalgaz faturası indirimi 1 yıl daha uzatılacak mı?

Dar gelirliler dikkat! Doğalgaz ve elektrik faturalarında gelire göre tarife dönemi geliyor!

Doğalgaz faturasına mayıs ayarı! Doğalgaza zam geldi mi? Mayısta doğalgaz faturası ne kadar olacak? 

Doğalgaz faturasında mayıs uyarısı! 150 TL eksik ödeniyordu! Sona gelindi! Doğalgaz faturanız mayıs ayında böyle gelecek