21 / 05 / 2024

Doğanlar 8 milyon dolar yatırımla çelik konstrüksiyon tesisi kurdu!

Doğanlar 8 milyon dolar yatırımla çelik konstrüksiyon tesisi kurdu!

Kuzey Afrika'nın Türkiye'ye işi bitirebilme ve kaliteli iş yapma konusunda ciddi bir güvenlerinin olduğunu ifade eden Doğan, bu nedenle bu pazarlara iş yapma potansiyellerinin arttığını aktardı




Önümüzdeki beş yıl içinde Cezayir'de çelik konstrüksiyon üretim tesisi kurmayı planladıklarının altım çizen Doğan, artık bu sektörde büyümeyi istediklerini kaydetti. Doğan, bütün yatırımlarının bu yönde olduğuna dikkat çekerken, Cezayir'de kurmayı planladıkları tesis için hazırlık yaptıklarını düe getirdi. 

Yeni pazar arayışları devam ediyor Yeni pazar arayışlarının da devam ettiğini belirten Doğan, yurtdışında teklifler vermeye başladıklarını anlattı. 

Rusya'dan Katar'a kadar kuzey ve doğu ülkelerinin ve Kuzey Afrika'nın, Türkiye'ye işi bitirebilme ve kaliteli iş yapma konusunda ciddi bir güvenlerinin olduğunu ifade eden Doğan, bu nedenle bu pazarlara iş yapma potansiyellerinin arttığını aktardı. Doğan, "2022 Dünya Kupası Katar'da yapılacağı için çelik sektörü için çok büyük bir pazar var. Bu ülkeye yöneldik. Ayrıca Irak, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan bizim pazarlarımız içinde. Bu ülkelerde de inşaat sektöründe çeliğe yönelme var. Önümüzdeki dönemde bu pazarlarla çalışma hedefindeyiz" dedi. 

ap-sat, devlet taahhütleri, kooperatifler ağırlıklı olmak üzere inşaat sektöründe 36 yıldır faaliyet gösteren Doğanlar inşaat, Osmaniye'de kurduğu çelik konstrüksiyon tesisi Ûe çelik sektörüne adım attı. 

Türkiye ve dünyada inşaat sektörünün ağırlıklı olarak çeliğe doğru yöneldiğini tespit ettiklerini söyleyen Doğanlar İnşaat Genel Müdürü Hüseyin Doğan, çelik sektöründen kendüerine minimum yüzde 40 oranında teklif geldiğini gördükten sonra bu pazara girmeye karar verdiklerini belirtti. Doğan ayrıca, "2013 yılı bizim için yatırım yüı oldu" şeklinde konuştu. 

Devletin de özellikle Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) verdiği teşvikler nedeniyle burada yatırım yapma kararı aldıklarını aktaran Doğan, "Merkezimiz İskenderun'da ancak Osmaniye'nin Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu ülkelerine bağlantıları, limana yakınlığı nedeniyle burada yatırım yaptık. 2013 sonu itibarıyla işletmemizi devreye aldık" dedi. Doğan, 9 bin metrekare kapalı alanı olan çelik konstrüksiyon tesisi kurduklarım vurgulayarak, yatırımlarım yaparken yüksek teknoloji kullandıklarının altım çizdi. En son teknoloji ile donatılmış makine parkına sahip olduklarım kaydeden Doğan, "Makinelerimiz hem iş hacmimizi hem de kalitemizi güçlendirdi. 

Aylık bin tona yakın çelik konstrüksiyon üretim kapasitemiz var. Tesisimizi Vakıfbank'tan aldığımız kredi sayesinde yaklaşık 8 milyon dolarlık bir yatırımla kurduk. 2013 bu anlamda bizim için yatırım yılı oldu. Tamamen yatırıma odaklandık" şeklinde konuştu. Yatırımlarının devam edeceğini dile getiren Doğan, önümüzdeki iki yıl içinde 2 milyon dolarlık bir yatırım daha yaparak kapalı alanlarını 12 bin metrekareye çıkarmak istediklerini ifade etti. 

"Cezayir'de çelik konstrüksiyon tesisi kurmayı planlıyoruz" Hüseyin Doğan, 2010 yılında Cezayir'den ilk yurtdışı projelerini aldıklarım vurgularken, Cezayir'de 376 konutluk inşaat projesi yaptıklarım dile getirdi. 

Cezayir'de bir ofislerinin de olduğunu belirten Doğan, Cezayir'de inşaat sektöründe konut ağırlıklı faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti. Doğan şöyle devam etti: "Cezayir'de inanılmaz bir konut açığı var. Cezayir'in şu anda yıllık inşaat yatırımı 100-150 milyar dolar arasında. 


Dünya Bölge


Geri Dön