27 / 04 / 2024

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...



Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama kapsamında, depremlerin yıkıma yol açtığı ilçede, afet konutları etaplar halinde yapılıyor. Buna göre, dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılan afet konutları, çevre düzenlemesinin ardından ocak ayı sonunda hak sahiplerine teslim edileceği kaydedildi.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, depremin hemen ardından başlanan kalıcı konut çalışmalarında önemli ilerleme kaydettiklerini belirtti.

Doğanşehir de deprem konutlarından 350 si ay sonuna kadar tamamlanacak

Bu süreçte ilçede yapılan konutlardan 350'sinin bu ay sonuna kadar  hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Zelyurt, şunları kaydetti:  "6 Şubat depreminde büyük yıkıma uğrayan ilçemizde vatandaşlarımızın bir an önce evleri ile  buluşması için  TOKİ  tarafından yapılacak olan 1676 konut planlanmış olup, 350 konut, teslim süresi 1 ay gecikmeli olarak inşallah ocak ayı sonunda bitecektir. Bu 350 konutumuzun bulunduğu yerde sokak iyileştirmeleri, asfalt çalışmaları da devam etmektedir.  Bunun yanı sıra çevre düzenlemesi, ağaçlandırma faaliyetleri ile , çocuk oyun grupları, spor aletleri ve tesisler yapılmakta ve çok ciddi bir yaşam alanı oluşmak için çalışılmaktadır.. Ayrıca, evlerin içerisinde dolapları ile çok kaliteli malzemeler  kullanılarak inşallah bu binalarımızın teslim tarihide yaklaştı.  Öte yandan, bunun yanı sıra diğer etaplarımızda belirli tarihlerde teslimatı yapılacaktır. . Devletimiz çok ciddi çalışıyor. Cumhurbaşkanımız da deprem bölgelerine çok fazla önem verdiği gibi Doğanşehir ilçemize de önem vermektedir." denildi.

HATAY'DA DA DEPREM KONUTLARININ YAPIMI DEVAM EDİYOR

Öte yandan ise, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Hatay'ın Hassa ilçesinde de afet konutlarının yapılmasına devam edilmektedir. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay'da da , Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) 3 bin 878 kalıcı konutun inşa çalışmaların sürdüğü lkaydedildi.

Kalıcı deprem konutlarının yapımı devam ediyor...

Depremzedelere müjde: 46 bin konut hazır, yakında dağıtılacak!

Deprem konutlarının teslimi başlıyor! Bakan resmen tarihi verdi: Depremzedelere müjde!

Malatyalılara TOKİ müjdesi: Deprem konutlarının bir kısmı bu ay sonunda teslim edilecek!


 


Geri Dön