10 / 05 / 2024

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.



BUNLARA MUTLAKA DİKKAT EDİN!

Uludüz, doğru sigorta açısından tüketicilerin şu hususlara dikkat etmesini önerdi:

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

  • DASK her yıl yenilenmeli. Ev sahipleri mutlaka DASK poliçesinin güncelliğinden emin olmalı ve her yıl
  • Ev sahiplerinin bina ve eşya teminatını bir arada alması gerekiyor ancak kiracılar eşyalarını güvenceye almak için ayrıca poliçe oluşturabilir.
  • Herhangi bir hasar veya zarar durumunda, kaybın karşılanmasını garanti altına almak için metrekare birim fiyatlarındaki güncel değerlemeleri takip edin.
  • Ev sahipleri DASK ve konut sigortası yaptırdığı zaman belirli oranlarda kira gelir vergisi indirimi hakkından yararlanabiliyor.
  • Konut sigortası, poliçenin düzenlendiği tarihten sonra gerçekleşen hasarları karşılar.
  • Konut sigortası poliçesi konut içerisinde yer alan bazı teknolojik cihazları da teminat altına alıyor ancak bu teminatları oluştururken cihazların yaşına da dikkat edin.
  • Konut sigorta poliçesinde; herhangi bir afet durumunda eşyaya gelen hasar, manevi tazminat, kira kaybı, taşınma yardımı gibi ödemeler mevcut. Şirketten şirkete değişmekle birlikte konut sigortası alırken teminat altına riskleri mutlaka kontrol edin.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön