03 / 05 / 2024

Doğuş ve Koç’tan piyasaları hareketlendiren hamleler

Doğuş ve Koç’tan piyasaları hareketlendiren hamleler

Koç Holding, Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, sahip olduğu Koç Holding hissesinin oranını artırdı. Piyasaları hareketlendiren bir hamle de Doğuş Otomotiv 140 liradan hesaplanmak üzere ortalama 515 bin adet hisseyi sattı.



DOĞUŞ OTOMOTİV GERİ ALDIĞI 515 BİN ADET PAYI DA SATTI

Öte yandan piyasaları hareketlendiren bir hamle de Doğuş Otomotiv’den geldi. Doğuş Otomotiv (#DOAS), bir hissesi 140 Türk Lirası’ndan hesaplanmak üzere toplamda yaklaşık 515 bin adet hisseyi sattığını açıkladı.

Doğuş Otomotiv, 13 Aralık 2022 günü seans sonrası yaptığı açıklamada; geri almış olduğu kendi paylarından da 514.993 adedini özel emirle sattığını açıkladı. Satılan hisseler, şirketin sermayesinin toplamda yüzde 0,23'üne denk geliyor.

Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklamada satış sırasında bir payın 140 Türk Lirası’ndan hesaplandığı da belirtildi. Borsada ise bugün hissenin fiyatı en düşük 153,90 Türk Lirayı, en yüksek 167,70 Türk Lirasını gördü. Öte yandan hisse gün sonu kapanışını ise 165,70 Türk Lirası’ndan gerçekleştirdi.

Bununla birlikte özel emirle gerçekleştirilen satış işleminde de alıcı hakkında bilgi verilmezken şirketin satış işlemi öncesi sahip olduğu toplamda yüzde 10 pay satış sonrasında ise yüzde 9,77’ye indi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön