27 / 07 / 2024

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen Türk doktorların paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların ardından bir meslek grubunun daha ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye'den yurt dışına giden doktorların sayısı artıyor.

Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise sayının 3 bine ulaşacağını öngören uzmanlar, kaliteli hekim kıtlığının yaşanacağını söylüyor.

 Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye den ayrılmak istiyor

İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması – 2022 raporunda açıklanan veriler doktorlardan sonra mühendislerin de Türkiye'yi terk etmek istediğini ortaya koydu.

Toplantıda konuşan MMO İstanbul Şubesi Başkanı İbrahim Tataroğlu “Bir ülkenin mühendislere verdiği değer, toplumsal faydaya, refaha, kalkınma ve gelişmişliğe verdiği önemi de temsil eder. Eğitim, sanayi, istihdam, büyüme/kalkınma politikaları, gerçekte mühendislerin üretim süreçlerindeki rolleri ile doğrudan bağlantılıdır” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön