03 / 05 / 2024

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen Türk doktorların paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların ardından bir meslek grubunun daha ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.



Türkiye'de yurtdışına giden doktorlar Almanya'da çekilen bir fotoğrafın ardından tekrar gündeme oturdu. Önceki gün Almanya'nın Düsseldorf kentinde ülkeye giden Türk doktorlar bir araya geldi ve çekilen fotoğraf Dr. Hakan Bahadır tarafından 'Giderlerse gittik' notuyla paylaşıldı. Paylaşım sosyal medyada binlerce beğeni aldı. “Giderlerse gitsinler, gitmişler” yorumu yapıldı.

 Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye den ayrılmak istiyor

Türkiye'de doktorların ardından mühendislerin de ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bin 949 mühendislerle konuşarak bir rapor hazırladı. Araştırmaya katılan mühendislerin yarıdan fazlası 6 aydan uzun süredir iş arıyor. Mühendislerin yüzde 30'u yoksulluk sınırının altında ücret alıyor. Mühendislerin yüzde 68’i ülkeden ayrılmak istiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön