18 / 05 / 2024

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen Türk doktorların paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların ardından bir meslek grubunun daha ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.



GENÇ MÜHENDİSLERİN YÜZDE 68’İ ÜLKEDEN AYRILMAK İSTİYOR

Ülkenin içinde bulunduğu koşullar hem İstanbul’dan hem ülkeden uzaklaşma isteğini de büyük oranda arttırdı.

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye den ayrılmak istiyor

Araştırmaya katılan katılımcıların 23-30 yaş aralığındaki yüzde 56,20’si; kalabalık, ekonomi, trafik ve sosyal yaşam başta gelen sebepler olmak üzere İstanbul’dan ayrılmak istediği ortaya çıktı. Aynı yaş grubunun yüzde 68,01’i ekonomi, sosyal yaşam ve iş standartları başta gelen sebepler olmak üzere ülkeden ayrılmak istiyor. 2021 yılında aynı yaş aralığında bu oran yüzde 42,99 olarak açıklandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön