03 / 05 / 2024

Dolar 12 TL... Piyasaları şok eden sözler az önce geldi

Dolar 12 TL... Piyasaları şok eden sözler az önce geldi

Merkez Bankası'nın faiz düşürmesi piyasalarda şok etkisi yarattı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın faizlere dokunmaması durumunda doların şu anda 12 TL seviyelerinde seyredeceğini öne sürerek, atılan adımın yanlış olduğunu değerlendirdi.



Merkez Bankası tarafından sürpriz bir karar verilerek faizler düşürüldü. Faizlerin düşmesinin ardından yaklaşık 25 günden bu yana sabit bir şekilde seyreden dolar da bir anda 18 TL'nin üzerini gördü. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın faizlere dokunmaması durumunda doların şimdi hangi seviyelerde olacağına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön