18 / 05 / 2024

Dolar 12 TL... Piyasaları şok eden sözler az önce geldi

Dolar 12 TL... Piyasaları şok eden sözler az önce geldi

Merkez Bankası'nın faiz düşürmesi piyasalarda şok etkisi yarattı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın faizlere dokunmaması durumunda doların şu anda 12 TL seviyelerinde seyredeceğini öne sürerek, atılan adımın yanlış olduğunu değerlendirdi.



EKONOMİSTLER CARİ AÇIK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET EDİYOR

Konu ile ilgili olarak Merkez Bankası’nın son faiz indirimi ile birlikte yıl sonunda, ekonominin yüksek enflasyon ve durgunlukla stagflasyona sürükleneceğini uyarısı yapıldı. Türkiye’nin ekonomi dışında, mülteci sorunundan dış politikaya kadar tüm alanlarda risk envanterini yükselttiğine dikkat çeken ekonomistler, ne pahasına olursa olsun cari açık sorunun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Büyüme yüzde 7’lerde görünüyor ama belli ki üçüncü çeyrekte yavaşladığını büyük ölçüde böyle giderse ki, bu faiz indirimine böyle bakmak lazım, dördüncü çeyrekte veya önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde Türkiye stagflasyona doğru gideceğini belirten Mahfi Eğilmez açıklamalarının devamında eğer yeniden kredi canlanması olup da yeni bir atılım olmaza oraya doğru gidildiğini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön