18 / 07 / 2024

Dolar 5 gün sonra bu kadar olacak! 

Dolar 5 gün sonra bu kadar olacak! 

Analistler dolar için dikkat çeken açıklamalar gerçekleştirdi. İddialara göre dolar bir hafta sora bu rakamı görecek. Hemen bakın! İşte ayrıntılar…




Amerika Birleşik Devletleri'nde, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,4 oranında artarak senelik bazda yüzde 8,2 yükseldi. Bu rakam beklentilerin üzerinde oldu. Beklentileri aşan TÜFE verileri, kalıcı enflasyonist baskı düşüncelerini de yükseltti.

Bu veriler ile birlikte ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım’da dördüncü kez faiz oranlarını 75 baz puan artıracağı düşünülmeye başlandı. Bu da doların daha güçleneceği anlamına geliyor.

Doları bilen adam doların iki ay sonra kaç lira olacağını açıkladı! Herkes gardını alsın!

1-2 KASIM ÇOK KRİTİK!

Analistler ilk olarak dolarda 1-2 Kasım tarihine dikkat çekti. Analistlerin bu tarihi vermesinin nedeni ise  FED’in yeni faiz kararını açıklayacak olması. Faiz rakamları doların yeni kaderini yazacak.

DOLAR O RAKAMI GÖRECEK!

FED’in 75 baz puan artıracağını düşünen analistler, dolar için birbiri ardına tahminler yürüttü. Analistlere göre FED’in 75 baz puan arttırması durumunda dolar 20 lira seviyelerine sorunsuzca tırmanacak! Analistler, bu tahminin gerçekleşmesi halinde yıl sonu için verdikleri rakamları da yenileceğini açıkladı.

Peki, para piyasalarında son durum ne? İşte 26 Ekim 2022 dolar ve euro kuru…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön