05 / 05 / 2024

Dolar alacaklar dikkat! Cevval analistler rakam ve tarih verildi

Dolar alacaklar dikkat! Cevval analistler rakam ve tarih verildi

Merkez Bankası'nın merakla beklenen yıl sonu dolar kuru beklenti anketi açıklandı. Ankete göre 12 ay sonra dolar kuru beklentisi sırasıyla 20,70 TL ve 20,92 TL olarak gerçekleşti.



Dolara yatırım yapacak vatandaşlar, "Dolar 6 TL olacak" şeklindeki sansasyonel iddiayla adeta dumur olmuştu. Bu iddiaya ekonomistler ve yatırım uzmanlarından kısa sürede art arda tepkiler geldi. Yatırım uzmanları, ekonominin bir sistematiği olduğunu ve sonuçların, atılan adımlar doğrultusunda geldiğini vurguladı.

TAM TARTIŞMA DÖNEMİNE DENK GELDİ 

Tam tartışma döneminde Merkez Bankası'nın merakla beklenen yıl sonu dolar kuru beklenti anketi açıklandı. Ankete damga vuran detay ise dolarla ilgili 12 ay sonraki beklenti oldu. Ekonomistlerin 12 ay sonraki periyot için sonra dolar kuru beklentisi sırasıyla 20,70 TL ve 20,92 TL olarak gerçekleşti.  
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön