02 / 05 / 2024

Dolar dünyadaki değerini kaybedecek mi?

Dolar dünyadaki değerini kaybedecek mi?

Dünya parası konumunda olan ABD dolarının Rusya Ukrayna arasındaki savaştan nasıl etkileneceği merak konusu oldu. Amerika’nın Rusya’ya karşı sert yaptırımları, Çin başta olmak üzere ABD’ye hasım veya rakip ülkelerin dolardan kaçışını başlatacak mı?



Dolar üzerinden gerçekleştirilen her işlem, dolara yönelik büyük bir talep oluşmasına neden oluyor. ABD’ye bir takım ayrıcalıklar tanınmasına neden olan bu durumun değişip değişmeyeceği ise merak ediliyor. 
 
Amerika’nın Rusya’ya yönelik sert yaptırımlarının ardından Çin başta olmak üzere ABD’ye hasım veya rakip ülkelerin dolardan kaçışını başlatacak mı? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön