28 / 04 / 2024

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?



TÜRKİYE BU DURUMDAN NASIL ETKİLENECEK?

Dolar ve euro arasındaki gerilim, euronun dolar karşısında değer kaybetmesi Merkez Bankalarının şahin tonda açıklamaları, Türkiyeyi nasıl etkileyecek? İşte yanıtı..

Sputniknews'de yer alan habere göre; Türkiye’nin bu durumdan nasıl etkileneceğine dair açıklama yapan Bolgün, “Bu bizi de ihracat tarafında olumsuz etkileyecek. Türkiye'nin şu anda yüksek büyümesini yukarıda tutan, ikinci çeyreğin de yine yüzde 6-7 gelmesini sağlayan ve yukarıda tutan ana iki unsur var. Biri ihracat, ikincisi de hane halkının iç tüketim harcamaları. Şimdi ihracat tarafı da sekteye uğramaya başlayacak.

 Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Özellikle son çeyrekten itibaren başlayan kış sürecinde. Buna karşılık Türkiye için olumlu denilebilecek bir durum da bulunuyor. O da kış turizmi. Turizm muhtemelen Türk tarihinde ilk kez doğalgaz kesintisi dolayısıyla Almanya’dan Hollanda’dan, Kuzey Avrupa’dan başta olmak üzere yaşlı nüfusu buraya çekecek.

Bu haberlere de yansıyor görüyoruz. Oradan bir katkı gelecek. Dolayısıyla Türkiye'nin durumu ayrı ama bu kış için açıkçası Avrupa tarafından kolay bir çözüm göremiyorum” şeklinde ifadelerini kullandı.

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Euro bölgesinde beklenmeyen yükseliş! Euro atağa geçti! Hemen bakın

Dolar ne altın dinledi, ne euro..Beklenen rakam şimdi açıklandı! Doları olanlar hemen bakın

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön