16 / 05 / 2024

Dolar serbest piyasada 20 TL'yi geçti! Dolar 40 TL olacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer uyardı! Karaborsaya düşebilir

Dolar serbest piyasada 20 TL'yi geçti! Dolar 40 TL olacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer uyardı! Karaborsaya düşebilir

Dolarla ilgili yaptığı yorumlarla piyasada adı sıkça geçen Ekonomist Selçuk Geçer, doların serbest piyasada 20 TL'yi geçtiğini ve doların 40 TL olacağını söyleyerek vatandaşları uyardı. 



SELÇUK GEÇER DOLAR YORUM!

Döviz alım satımda aradki farkın 2 TL'ye kadar çıktığını belirten Geçer, Bankaların vatandaştan döviz alma işlemlerinde resmi kurun baz alındığını , aynı bankaların ise döviz satışlarını yüksekten yaptığını belirtti.  

Doların 24-25 TL seviyelerinde olması gerektiğine vurgu yapan Geçer, ''Gerçek enflasyon üzerinde değerlendirdiğimizde doların 35-40 lira aralığında olması gerekiyor. Ya da maliyetler içerisindeki enflasyona bakıldığında yine doların 40 lira üzerinde olması şart.'' dedi.

 Dolar serbest piyasada 20 TL yi geçti! Dolar 40 TL olacak diyen Ekonomist Selçuk Geçer uyardı! Karaborsaya düşebilir

DOLAR KARABORSAYA DÜŞEBİLİR!

Selçuk Geçer, doların karaborsaya düşmesi konusunda endişeli olduğunu söyledi. Geçer bunu şu ifadelerle açıkladı: Bu da önümüzdeki dönemde makro ekonomik sıkıntılar hele hele bu karaborsa ortamı nedeniyle kaçınılmaz bir devalüasyon işaret edebilir. İyi ihtimal 35-40 lira, kötü ihtimal kontrolden çıkıp aynı 5 Nisan 1994'te olduğu gibi katlanarak artabilir."


Geri Dön