27 / 04 / 2024

'Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz' diyen Mert Başaran uyardı! Dolarlarınızı bozun bunu alın...

'Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz' diyen Mert Başaran uyardı! Dolarlarınızı bozun bunu alın...

Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz" diyen Başaran yatırımcılara yatırımcıları uyardı. Dolarlarınızı bozun bunu alın...



Bu hafta piyasalarda Fed faiz kararı heyecanla bekleniyor. Geçen hafta da oldukça hareketli geçerken, altın ve dolar yatırımcıları en şanslı olanları oldu. Peki piyasalar ne olur? Altın fiyatları yükselmeye devam eder mi? Dolar ne olur? Piyasaları yakından takip eden Yatırım ve finans uzmanı Mert Başaran'dan kritik açıklamalar geldi.

 Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz diyen Mert Başaran uyardı! Dolarlarınızı bozun bunu alın...

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI HANGİSİ?

Başaran altın, dolar, borsa, konut ile ilgili tüm yatırım araçlarına değinerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Başaran ilk olarak borsaya değinerek, son aylarda dengelenme sürecinin yaşandığını söyledi. 

Çok fazla insanın borsaya girdiğini söyleyen Başaran, borsanın faydalı ve doğru bir yatırım olduğunu fakat borsaya girenlerin çok dikkatli olması konusunda uyardı. Borsa sabırlı olmayı gerektiren bir yatırım aracı olduğuna vurgu yapan Başaran, ''Kısa vadeli yatırım düşünürseniz borsa size kaybettirir." ifadelerini kullandı.

EN FAZLA KAZANDIRAN YATIRIM FONLARINDAN BİRİ BİREYSEL EMEKLİLİK!

En çok kazandıran yatırım fonları arasında Bireysel Emeklilik Sistemi'nin olduğuna dikkat çeken Başaran, BES'in yüzde 97 kat arttığını açıkladı. 

TL'yi enflasyona karşı korumakta BES gibi yatırımlar çok önemli olduğuna vurgu yapan Başaran, bu yatırımı yapanlar daire ve araba sahibi oduğunu söyledi.

 Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz diyen Mert Başaran uyardı! Dolarlarınızı bozun bunu alın...

DOLAR TUTARSANIZ PARANIZI ERİTİRSİNİZ...

Doların seçimden önce devülasyon yaşadığını belirten Başaran, devülasyondan sonra bu durumun bütün fiyat ürünlerine yansıdığını söyledi.

Üretime bağlı bir ekonomiden kaynaklı doların tekrar artmak zorunda kaldığını belirten Başaran, "Türkiye'nin dolar hesabı var. Yeni yıla kadar doların acayip bir artış yapacağını sanmıyorum. Doların adil bir değeri vardır. Şu an adil değerinde. Ancak yeni yıldan sonra tekrar artışlar olabilir." dedi.

Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz" diyen Başaran yatırımcılara "Dolar, simit kadar artmıyor. Simidin değeri daha fazla artıyor.'' diyerek uyardı.

Bu şekilde yatırmcıların ellerindeki doların değerinin düştüğüne dikkat çeken Başaran ''O yüzden dolar tutmak enayiliktir.'' diyerek altının öyle olmadığını, doları bozup dolar bazında artacak şeylere yatırım yapmalarını söyledi. 

  Dolar tutarsanız paranızı eritirsiniz diyen Mert Başaran uyardı! Dolarlarınızı bozun bunu alın...

BENİM İÇİN ÖNCELİK ALTINDADIR!

Başaran altın fiyatları için de altın 2070’i kırarsa önünün çok açık olacağını, 3-5 yıldır girmediği farklı bir döneme gireceğinin altını çizerek 'Benim için öncelik altındır.' dedi.

Altında yarın yer yerinden oynayacak! Altın almak isteyenler için son fırsat! Bu fiyatları gören bin pişman olacak

Altın alacaklar buraya! Gram, çeyrek, yarım, tam altın kaç TL? 19 Eylül 2023 Salı canlı altın fiyatları

Geri Dön