Dolar yeniden zirveye yükselirken borsa şirketleri ne yaptı?
Dolar rallisinde şirketler nasıl pozisyon aldı? Hangi şirket kasasına döviz doldurdu? Hangi şirket açığa düştü. İşte detaylar...
Aselsan döviz fazlası en yüksek şirket
Habere göre Aselsan, net döviz pozisyon fazlası en yüksek olan borsa şirketi. Şirketin net döviz fazlası 2022 yılının ilk çeyreğinde 8,9 milyar TL iken ikinci çeyrekte 11,7 milyar TL’ye çıkmış. (644 milyon dolar)
Aselsan'ın ardından net döviz pozisyonu en fazla olan şirketler sıralamasında Enka İnşaat, Türk Telekom, Enerjisa, Sabancı Holding, Koç Holding, Şişecam, GSD Holding var.
Yüzdesel artış sıralaması
Oran olarak döviz pozisyon fazlasını en çok artıran şirketler ise Yayla Enerji, Ersan Alışveriş Hizmetleri, Oylum Gıda, Europen, Ulusoy Un, Suwen Tekstil, Başkentgaz, Güler Yatırım Holding, ARD Yazılım ve İş GSYO. Rakamsal olarak en fazla artış ise yine Aselsan’da. Aselsan'ın ikinci çeyrekte döviz fazlasındaki artış 2,8 milyar TL. Koç Holding, Türk Telekom, Tekfen, Aksa Enerji, Özak GYO, Tüpraş Aselsan'ı takip eden diğer şirketler.
Döviz fazlası en çok azalan şirketler sıralamasında ise Sabancı Holding ilk sırada. Ardından Doğan Holding, Şişecam, Doğuş Otomotiv, Enerjisa, Kiler GYO, Aydem Yenilenebilir Enerji ve Kiler Holding geliyor.
İlk çeyrekte döviz açık pozisyonu olup ikinci çeyrekte döviz fazlasına dönen şirketler arasında dikkat çekenler ise Edip İplik, Arçelik, Reysaş, Yayla Agro Gıda, Klimasan, Reysaş GYO, MLP Sağlık, Yataş, Birleşim Mühendislik, PlastkartGalatawind, Teknosa.
İlk çeyrekte artı döviz pozisyonundayken ikinci çeyrekte eksiye geçen şirketler arasında ise Aksa Akrilik, Koray GYO, Tuğçelik, Esenboğa Enerji, Naturel Enerji, Alarko Holding, Denge Yatırım Holding, Kartal Yenilenebilir Enerji, Margün Enerji gibi şirketler var.
Dolar bugün ne kadar? 27 Ağustos 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!
Dolar ve altın yatırımcısı dikkat!
Bu haberi okumadan dolara yatırım yapmayın! Selçuk Geçer hem tarih hem rakam verdi