02 / 05 / 2024

Dolara operasyon iddiası: İnsanlar borsaya yönlendiriliyor çünkü..

Dolara operasyon iddiası: İnsanlar borsaya yönlendiriliyor çünkü..

MB'nın Kapalıçarşı'dan dolar topladığı ve seçimlerden hemen önce dolara yapılacak operasyonla kurun aşağı çekileceği iddia edildi. İddiaları köşesine taşıyan Yeniçağ Yazarı Remzi Özdemir, dövizde kalanların 'sürüler halinde' borsaya yönlendirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.



Söz konusu müdahalenin seçimlerden 1- 2 ay önce yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunu aktaran Özdemir, kısa vadede böyle bir müdahalenin işe yarayabileceğini ancak müdahalenin büyüklüğünün belirleyici olacağını dile getirdi. Özdemir, "7 milyar dolar ile piyasa müdahalesi ile 18 lira olan kur belki 16 liraya kadar düşebilir ama bunun devamını getirememeleri halinde vatandaş ve şirketler yeni bir alım fırsatı olarak ucuz dolara hücum edebilirler" diye konuştu.

Özdemir ayrıca Evren Devrim Zelyut'un youtube kanalında yaptığı açıklamada da "konut tıkanmış durumda, araç satışları durdu. İnsanları sürü halinde borsaya yönlendirmeye çalışıyorlar. Çünkü dolarizasyon güçlü bir şekilde devam ediyor. İnsanlar dolarlarını bozdurmuyor" dedi. Dolara operasyon yapılacağını yayında da vurgulayan Özdemir, borsanın da manipülatif bir şekilde "bıyıklı yabancı" tabir edilen İngiltere merkezli alıcılar tarafından ve bankacılık hisseleri aracılığı ile yükseltildiğini ifade etti.

 

Dolar endeksi son 20 yılın zirvesine çıktı!

Dolar önce 21 lira sonra 30 ve 70 lira olacak! Peki ne zaman olacak! Doları koklayan ekonomist açıkladı

Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön