15 / 05 / 2024

Dolarda kıyamet senaryoları gerçek mi oluyor! Seçim sonrası bu duruma hazır olun!

Dolarda kıyamet senaryoları gerçek mi oluyor! Seçim sonrası bu duruma hazır olun!

Millet ittifakının seçimi kazanması durumunda nasıl bir rota izleneceği konusunda açıklama yapan Ekonomist Alaattin Aktaş, ekonomiyi yakından etkileyecek dolar ile de alakalı önemli açıklamalar yaptı.



Bir ay evveline dair tehdit olarak görülmeyen zelzele problemine de işaret eden Aktaş, bu kadar geniş sahayı kaplayan büyük bir zelzele ile tehlikenin de tekrardan fark edildiğini söyledi. Asıl büyük sorunun giderilmediğini dillendiren Aktaş, İstanbul'u işaret ederek iktidarı bekleyen en önemli faaliyet hususlarından birinin de kentsel dönüşüm olduğunun altını çizdi. Bu sebeple Türkiye'nin problemleri açısından bakanlıkların sıralandığında ekonomi, dışişleri, eğitim, sağlık ve çevreyi listenin başına koymak gerektiğini vurguladığı. Yatırımları yönlendiren bakanlıkların daha sonra geldiğine değinen uzman isim, aciliyetin bu 5 bakanlıkta olduğunu aktardı.

Dolarda kıyamet senaryoları gerçek mi oluyor! Seçim sonrası bu duruma hazır olun!

Seçimde galip olunması durumunda 5 bakanlık için pazarlık edileceğini söyleyen Aktaş, ilk etkinin ekonomide olacağını söyledi. Alaattin Aktaş, “Bu arada ekonomide, bırakın seçimin kazanılmasını, bırakın herhangi bir karar alınmasını, adayın netleşeceği konusunda uzlaşma sağlanmasıyla beraber bile pozitif gelişmeler ortaya çıktı. Türkiye’nin CDS primi düştü.” ifadelerini kullandı.


Aktaş, tüm bunların yaşanması ve Millet İttifakının seçimi kazanması hususunda Merkez Bankası'nın başına liyakatlı ve güven veren bir ismin atanacağını söyledi. Banka araç bağımsızlığına kavuşulması olduğuna neler olacağını bir bir açıklayan Aktaş, “Şimdi döviz yükselmesin diye olmadık uygulamalara gidilirken, o zaman da yurtdışından döviz girişi karşısında kurların çok süratli düşmemesi için çözüm aranır, bakarsınız başımızdan böyle tatlı bir bela gelir…”dedi.


Geri Dön